Förbrukar en katt mycket el & energi i hemmet?

Postad i Katten

Att ha ett husdjur betyder att man också behöver ha en del extra prylar hemma. Några av dem går på elektricitet. Men bidrar en katt till ökad el och energiförbrukning?

Minska elkostnaderna med katt i hemmet

En katt använder inte märkbart med el varje dag. Men du kan trots allt ha nytta av att minska dina elkostnader. När du jämför elavtal här kan du finna de billigaste elpriserna. När du skaffat en katt kan du sedan lägga pengarna du sparar på att köpa roliga saker till katten. Du kan också dra ner på den el du använder varje dag genom att till exempel släcka i rum du inte är i. Men nej, en katt är inte ett djur du kommer märka av att du har genom elräkningen.

Hur förbrukar katten energi och el?

En katt är ett självständigt djur och har du en utekatt är den utomhus en stor del av dygnet. Om din katt inte har en vattenfontän, om dess leksaker inte laddas med el och om den inte behöver klippas kommer den inte att bidra till ökade elkostnader alls. Inte ens en vattenfontän märks av på elräkningen, oavsett om den står på dygnet runt eller inte. När du har en katt kan du rent av minska dina elkostnader genom att leka med katten istället för att sitta vid tv eller dator.

Är högre elkostnader ett skäl till att inte skaffa katt?

Vill du inte skaffa en katt eftersom att du tror att elräkningen kommer att stiga i höjden? Då är det inte längre ett legitimt skäl. Katten kommer inte att ge dig dyrare el eller en högre elförbrukning. Om det bara är elkostnaden du är orolig för kan du lugnt skaffa en katt. Men tänk på att du måste ha tid och plats för katten, du kan inte bara tänka på kostnaderna.