Ta med hunden till kontoret

Postad i Djur

Kontorshundar har kommit att bli en trend vilket uppskattas av hundägare. För de som funderar på att skaffa hund är ett tips att tänka till en extra gång. Livet som hundägare innebär att du måste prioritera bort vissa saker och du måste även ut i ur och skur för att rasta hunden. Många vill skaffa hund men stoppas just för att de flesta befinner sig på kontoret åtta timmar om dagen. Detta innebär att hunden antingen måste vara ensam hemma eller att du som ägare får betala för hunddagis. Något att tänka på är att hunddagis kan bli dyrt i längden och det är inte alla hundar som mår bra på ett hunddagis.

Fördelar med kontorshundar

Ett alternativ är att jobba hemifrån men detta är tyvärr inte möjligt för alla. För den som jobbar på kontor är ett tips att fråga chefen ifall det skulle gå att ta med sig hunden till kontoret. Känner du att du behöver byta inriktning på jobbet kan du se över möjligheten till att jobba med företagslån eller annat då dessa yrken innebär kontorsarbete. Det har bland annat bevisats att kontorshundar minskar stressen hos medarbetare. För hundägare är det utmärkt att kunna rasta hunden på väg till kontoret. Idag finns det även ”mindre kontor” och får du godkänt av alla att ta med hunden är det ingenting som kan stoppa dig. Det kan vara klurigare att få med sig hunden till större kontor med mer folk på grund av allergier.

Lättare att rasta hunden

En annan fördel med att vara på kontoret med sin hund är att det blir lättare att rasta hunden då du kan gå ut under lunchrasten. Har andra kollegor med sig sina hundar är ett tips att turas om rasta hundarna för att spara tid. Många åker hem under lunchrasten för att rasta sina hundar men det är inte alla som bor i närheten av sina kontor. Ifall hunden redan är på kontoret sparar du dessutom tid och kan tillbringa resterande tid att äta din lunch eller gosa med hunden.