Djur och CBD

Postad i Djur

CBD-olja har länge använts av människor som vill ta del av den positiva effekten som cannabisplantan har att erbjuda, utan de euforiska delarna. CBD är en produkt som är helt tillåtet och lagligt att använda sig av i Sverige och många finner den så effektiv att de till och med vill ge den till sina djur. Här är det många djurägare som är en aning misstänksamma. Är det verkligen möjligt och tillåtet att ge sina djur CBD och kan oljan skada djuren på något sätt?

Det kortaste och snabbaste svaret på den frågan är både ja och nej. Ja, du kan ge CBD-olja till dina djur och nej, oljan kommer inte att skada din vän. Sanningen är att denna typ av olja har blivit mycket vanlig att använda sig av idag och då även ge till husdjur. Det finns flera olika orsaker till varför man väljer att ge sitt djur CBD. Det vanligaste är dock att man vill hjälpa djuret att stilla sitt sinne, få en tryggare tillvaro och därmed också en bättre livskvalitet. Andra använder sig av CBD till sina husdjur för att hjälpa med svår och/eller kronisk smärta. Det är nämligen inte helt ovanligt att hundar kan drabbas av artros.

Ett naturläkemedel

CBD är ett av de finaste naturläkemedel som du kan ge till ditt djur. Du får i dig kosttillskottet med hjälp av kapslar eller genom droppar som t.ex. kan läggas i maten eller direkt på tungan. Detsamma gäller för det kosttillskott som ges till djur. Vilken form av CBD som passar dig och ditt djur bäst är väldigt individuellt. Vissa djur är väldigt samarbetsvilliga, medan andra inte alls är speciellt intresserade av att få i sig CBD.

Innan man ger CBD som djur kan ta är det dock viktigt att man vänder sig till en veterinär för rådgivning. Anledningen till detta är för att det är mycket viktigt att ditt djur får rätt dos och att du inte försöker behandla djuret mot något där CBD inte är rekommenderat. Det är t.ex. inte en bra idé att ge katter med magproblem CBD. Innan du påbörjar behandlingen bör du därför söka dig till din veterinär eller annan veterinärklinik.

Både katter och hundar drar nytta

Hundar och katter skiljer sig otroligt mycket från varandra, även om de båda har fyra ben, en svans och två öron. Katter är från mars och hundar är från månen sägs det och i många fall så stämmer verkligen detta. Katter är vanligtvis mycket mer självständiga än vad hundar är och oftast även mer framåt. Det betyder dock inte att även katter kan behöva hjälp för t.ex. stress eller oro. Hundar kan känna sig ängsliga av många olika orsaker, t.ex. om den spenderar väldigt mycket tid ensam eller bor i en miljö som är stökig och rörig. Katter å andra sidan blir istället oroliga när det sker förändringar i hemmet, t.ex. om rutiner förändras eller om det kommer in en ny familjemedlem. Med hjälp av CBD kapslar eller extrakt kan du hjälpa din fyrbenta vän att må bättre igen.